Meteorolojiden alınan bilgiye göre bölgemizinde Tropikal fırtına etkisinde kalma ihtimali bulunduğundan, vatandaşlarımızın yaşanması muhtemel olumsuzluklara karşı tedbirli olması, aşağıdaki uyarıları dikkate almasını istiyoruz.
1-Gündelik hayat fırtınanın etkili olmadığı saatlere göre ayarlanmalıdır.
2-Balkon ve çatılarda sabitlenmemiş tehlike yaratabilecek malzeme ve eşyaların güvenli hale getirilmesi gerekmektedir. Özellikle dışarıda bırakılan sabit olmayan eşya (merdiven, bahçe mobilyası gibi) ve inşaat malzemelerinin zarar ve yaralanmalara yol açmamaları için güvenli hale getirilmesi gerekmektedir.
3-Kapı, pencerelerin, özellikle evlerin rüzgâr alan tarafındakilerin kapalı tutulması ve emniyetli şekilde bağlanmaları gerekmektedir. Eğer kepenk/ panjur varsa kapatılmalı ve sabitlenmelidir.
4-Araçlar varsa garaja park edilmeli, yoksa bina, ağaç, duvar ve çitlerden uzağa park edilmelidir.
5-Bacalar uzun ve kötü durumdaysa sağlamlaştırılmalıdır.
6- Olması muhtemel fırtına sırasında mümkün olduğunca içeride kalınmalıdır. Fırtına sırasında hasar oluşursa onarmak için hemen dışarı çıkılmamalıdır.
7-Dışarı çıkıldığında bina ve ağaçlardan uzak durulmalı girip çıkılırken kapılar kapatılmalı, iç kapılardan lüzumsuz olanlar kapatılmalıdır.
8- Fırtınaya maruz kalan yollarda araba kullanıldığında özellikle köprü ve viyadüklerde dikkatli olunmalı, mümkünse yolculuk ertelenmeli ya da alternatif yollar kullanılmalıdır. Yüksek araçlar kullanıldığında ya da çekildiğinde, özellikle yan rüzgârda daha dikkatli olunmalıdır.
9-Gerçekten gerekli olmadığı müddetçe yolculuk yapılmamalıdır.
10- Olması muhtemel fırtına sonrası yere düşmüş ya da sallanan elektrik / telefon kablolarına dokunulmamalıdır.
11- Duvar, bina ve ağaçlara, fırtınanın zayıflatmış olabileceği düşünülerek, yakın yürünmemelidir.
12- Savunmasız, bakıma muhtaç, komşu ve yakınlarınızın da güvende olduğundan emin olunmalı ve yardımcı olunmalıdır.